петак, 25. август 2017.

Колач од јаболко & Apple cake


Колач од јаболко
Сакав десерт од јаболко.имав повеќе рецепти, но овој ми се допадна го надополнив со моји продукти што ги сакав, и го направив овој вкусен колач.И лесен ѕа брз за подготовка како десерт.
Состојки:

-1 јајце
-3 филџани ѕа кафе сеќер
-1 филџан масло
-2 филџани јогурт или млеко
-4 филџани брашно
-ванилин шеќер
-1/2 вреќичка прашок за пециво
-3 рендани јаболка
-цимет
-2 лажици презла
-шеќер во прав
Подготовка:
Изматете ги јајцето и шецерот во густа смеса.Додајте ги масло,јогурт,ванилин шецер брашното и прашок за пециво.
Тавата ѕа печење намачкајте ја со масло, и посипете ја со брашно.
Јаболко излупете го и изрендајте.
Половина од смесата истурете ја во тава за печење.
Наредете ги јаболко рендано и посипете со презла,наросете цимет.
Покријте ги јаболко со остаток од тестото,измазнете ја површината и ставете колач да се пече во веќе загреана рерна на 200Ц.
Пецете 30мин '40 мин.
По желба колачот посипете го со сецер во прав.


***********************************************
Recipe in English:

Apple cake
I wanted an apple dessert. I had several recipes, but I liked this one, supplementing it with my products I loved, and I made this tasty cake. And easy to say, ready for preparation as a dessert.
Ingredients:
-1 egg
-3 coffee cups=130 ml sugar
-1 cup oil
-2 cups yogurt or milk
-4 cups of flour
- vanilla sugar
-1/2 bag of pastry
-3 grated apples
-cinnamon
-2 tablespoons of bread crumbs
- sugar powder
Preparation:
Mix the egg and the sugar in a dense mixture. Add oil, yogurt, vanilla sugar, flour and baking powder.
Grease the baking pan with oil, and sprinkle with flour.
Peel and grated the apple.
Pour half of the mixture into the baking pan.
Arrange the apple grated and sprinkle with a bowl, sprinkle cinnamon.
Cover the apple with the remainder of the dough, smooth the surface and put the cake bake in an already heated oven at 200C.
bake 30 min '40 min.
If desired, sprinkle the cake with a sugar powder.

среда, 23. август 2017.

Фантазија торта.**Fantasy cake


Birthday cake pictures,very tasty cake with my home.Its inspiration with net.For birthday you children.Фантазија торта
Рецепт на кој името сама му го дадов и со пофалби дека тортата е преубава по вторпат кај мене порачана.
Многу вкусна домaшна торта за роденденски прослави.
Состојки за 3 кори.
-6 белки од јајце
-125г кристален шеќер
-120г мелени ореви
-2 лажици брашно
-1 прашок за пециво за сите кори
Сите 3 кори се матат со иста метода само во 2 и 3 кора се става по 3 штангли рендана чоколада.
За фил состојки:
-18 жолтки
-14 лажици шеќер
-1л.млеко
-1,5 маргарин
-12 лажици брашно
-350г шеќер во прав
-100г црна чоколада
-2 лажици екстракт од ванила
-100г млени бадеми или ореви во фил
Подготовка на фил.
Млеко се става да се вари во поголем сад,се остава малку ладно.
Во друг помал сад се мешат жолтчки со шеќер и брашно,и се додаваат во врело млеко.
Се вари густ фил и се остава да се лади на страна.
Маргарин се мати со шеќер во прав,и оладен фил се додава,се соединуваат со миксер.Чоколада се топи, и бадемисе прскат со ванилин екстракт се секчkaат покрупно и се додават во топла чоколада.
Потоа се соединуваат со фил,и се филува цела торта.
За испод фондант се користи посебна маса ѕа облагање за која има рецепт на сајт.
За декорација се користи фондан однапред направен 1,5 кг.до 2 кг и за фигурки и други детаљи.

********************************************************
Recipe in English:
Fantasy cake
Very delicious home cake for birthday celebrations.
Ingredients of 3 barks
-6 egg whites
-125 g of crystalline sugar
-120g of crushed nuts
-2 tablespoons of flour
-1 baking powder for all the barks
All 3 crust are mixed by the same method only,and in 2 and 3 bark,adds of grated chocolate.
For the fill ingredients.
-18 yolks
-14 tablespoons of sugar
-1l. milk
-1.5 margarine
-12 tablespoons of flour
-350 g of powdered sugar
-100g of black chocolate
-2 tablespoons vanilla extract
-100 g of almonds or walnuts in filling
Preparation of fill:

Milk is placed to boil in a larger bowl,leave to a little cold milk.
In another small bowl, mix egg yolks with sugar and flour, and add to the hot milk.
Boil the thick fill, and let it cool to the side.
Margarine stir and mix with powdered sugar, and add the cooled fill,mix well ingredients Chocolate melts and almonds are sprinkled with vanilla extract connect to hot chocolate.

Then combine it with fill and fill the entire cake.
For the top cover the cake cover for the bottom of the fondant has a recipe on the site.
For decoration a fondant in advance made 1.5 kg to 2 kg is used and for figures and other details.


Торта со суво овошје.//Cake with dried fruits.Домашна торта со суво овошје вкусен десерт од моја кујна.
Еве кајо јас ја направив оваа торта.
Состојки за 4 кори.
Прва кора и втора заедно се матат:
-5 белки
-1жолтка
-6 лажици шећер
-4 лажици брашно
-по 6 лажици сецкано суво грозје и сецкани смокви.
посипани со малку брашно.
Измати белки со шећер,додај жолчка.Матете убаво и додадете брашно малку пециво и сецкани суви овошја.
Печка загрејте на 200С.а кори печете на 150С..15мин.
За втори кори исто:
Измати 5 белки со 6 лажици шећер, додајте 1 жолчка матете,и се додава брашно 4 лажици,и 6лажици сецкани бадеми,малку пециво.
Печете исто како прва кора 15мин.на150С.
За фил-1 потребно:
-1л.млеко
-1пудинг од ванила
-8л.густин
-300г.шећер кристал
-250г.маргарин
-4 жолчки
-2 ванила шећер
Фил 2:
-1коцка маргарин
-4 жолчки
-100г.шећер во прах
-4 лажици кристал шећер
-200г топено чоколадо
-200г.мелени бисквити-со малку сок од портокал
-1 ванила
Подготовка на филови:
За прв фил се вари млеко да зоврие,а малку се остава ладно се меша со жолтки и кристал шећер. Фил се вари на вообичаен начин.Ладно млеко пудинг и густин се мешаат со жолчки во посуда. Сварен фил се остава да се лади.
Втор фил се стават жолтки со кристал шећер и се стават да се варат на пареа или најтивко на плотна.
Чоколада се крши и меша со жолтки,се загреваат заедно. Не треба да зоврие смеса.Бисквити се мелат се додава сок и се стават ви чоколаден фил.Се остава да се лади смеса.
Изладени филови се додаваат во посуда со изматен маргарин и ванила,и се филува торта.
Кора жолт фил,црн фил,се така цела торта. Се истава да се лади во фрижидер.И следен ден се овлага со домашен фондан.

Јас правев две торти,со прилагодени продукти.
Оваа е рецепт за помала торта.

**********************
Recipe in English:
Cake with dried fruits.

Homemade cake with dried fruit tasty dessert from my kitchen.
Here I've made this cake.
Ingredients for 4 bark.
First bark and second together:
-5 whites
-1yolk with eggs
-6 tablespoons sugar
-4 tablespoons flour
- 6 tablespoons chopped raisins and chopped figs.
Sprinkled with little flour.
Mix the whites, with a sugar, add yolk. Make it nice and add flour a little pastry and add chopped dried fruits.
Heat the oven at 200C. Bake at 150C..15min.
For second bouts same:
Take 5 proteins with 6 tablespoons of sugar, add 1 egg yolk, and add 4 tablespoons of flour, and chopped chopped almonds, a little pastry.
Bake just like the first crust 15min. 150C.
For Fill-1 Required:
-1l. milk
Vanilla vanilla
-8l.
-300g. Crystal
-250 grams of Margarine
-4 yolks
-2 vanilla sugar
Phil 2:
-1color margarine
-4 yolks
-100g.hezer in powder
-4 tablespoons crystal sugar
-200g melted chocolate
-200 gr. Biscuits-with a little orange juice
-1 vanilla
Preparation of Films:
For the first fill, boil milk to boil, and a little left cold mixing with a yellow and crystalline sugar. Fil is boiled in the usual way. Oily milk pudding and dessert are mixed with yolks in dishes. The weld is left to cool.
Place the second fillet with yellow crystalline sugar and place it steamed or slowly to the dense.
Chocolate breaks and mixes with yellowish ones, they heat up together. It does not need to boil the mixture. Briskites are melted and the juice is added and chocolate filets are placed. It is left to cool the mixture.
Chilled fillets are added to dishes with scalded margarine and vanilla, and the cake is filed.
Cora Yellow Filet, Black Fill, are the whole cake. It is drained to cool in a refrigerator. And the next day, it is enriched with a home fund.
I made two cakes, with customized products.

This is a recipe for a smaller cake.

субота, 19. август 2017.

Knjiga torta @ Book cake.pictures.


Thisis cake pictures for birthday..book cake for two children.
Oваа е торта за роденден на две машки деца.Родено во ист ден,но не и иста година,браћа.

среда, 16. август 2017.

Роденденска торта книга со ресана.


Интересна роденденска торта со форма на книга.
Birtday cake pictures and recipe.
Oваа е вкусна роденденска торта.Комбинација на кори со јајца и ресана во средина.
Состојки:за 3 кори.
-5 белки за 1 кора измати со 8 лажици шећер,70г.сецкани бадеми додадете 3 лажици брашно и малку пециво.и печете на 150С 15мин.
-така изматете 2кори а во трета кора се додаваат 50г сецкана чоколада и малку какао во прав.
-а четврта кора е ресана колачи 3 паковки.
За фил состојки:
-1литар млеко
-2врећички пудинг од ванила
-15 жолтки
-5лажици брашно
-200г.мелени бисквити
-5лажици кристал шећер
-250г маргарин или путер
-100г.сечкана црна чоколада
-250г прав шећер
-100г.сечкани бадеми
-2врећички ванила
Фил се прави на вообичаен начин, се вари млеко во поголемо тенџере,а се остава дел од млеко за изравотка на крем.
Во друга посуда се матат жолтки со кристал шећер додадете пудинг од ванила, и брашно.
Постепено додајте и ладно млеко.
Измиксирајте и сипете во врело млеко.
Варете фил додека ѕе згусне.
Тргнете фил да се лади.
Измиксајте маргарин со ванила и прах шећер,и додадете постепено од фил.
Соединете ги состојките убаво,додадете сечкана чоколада, сечкани бадеми пак убаво измиксајте и филувајте торта.
На вообичаен начин ставете 1 светла кора,пак третина од фил,темна кора и пак од фил,потоа наредете по цела површина ресана колачи.
На секој колач прскајте од сок од портокал.
Покријте со фил цела површина врз ресана израмнете.

Ставете ја и трета кора и израмнете цела површина. Со раце и фолија,формирајте форма на книга.


Оставете 5-6сати да се спојат филови и после украсете по желба.Јас ја украсив со шлаг и одозгора ставив купени слики кои се јестиви за украс.
Оваа е торта за две машки деца родени во ист ден во разни години.
Многу убава роденденска декорација и торта.

субота, 12. август 2017.

Сладолед коцке.**Ice cream cubes.


Сладолед коцке,домашен десерт,моја комбинација на торта и сладолед.Мене лично ми се допађа.
Можете да го служите и како колач во летен период и како сладолед.

Состојки:
-2врећички готов сладолед во прав од малина
-1шлаг пена во прав
-100мл.сок од ананас од тетрапак
-200мл млеко
-1здела готови ронети трошки од купен пандишпан,јас ставив колач со рибизли изронет..вие по вкус ставете.
-ѕо пандишран измешајте рибизли повкусно е.
-50г.чоколадни трошки за декорација
Подготовка:
Во сад за матење ставете смеса за сладолед,додадете сок од ананас и матете.Покасно сипете половина од млеко и матете додека ѕе згусне сладолед.
Во друг сад матете шлаг пена со млеко густо.
Соединете ги изматените смеси.Може и се заедно да се измати густо.
Торта или готов пандишран изронете.Во здела за мрзнење ставете слој од половина количина сладолед и селата количина од трошки торта.Со вилушка лесно измешајте.Потоа сипете одозгора остаток од сладолед смеса.
Посипете со трошки од црна чоколада и замрзнете.
Готов сладолед послужете како колачи исечени на коцки или како сладолед во чаши.
Многу е вкусен иако делува необично...јас имав направено торта од рибизли и ми беше останато малку.Оваа е и начин да се искористи храна која може и во друга форма.За време на мој одмор јас цело време сликав и пишував ново креирани рецепти.
Така да сликите ако успешно ги преземам ће ги објавам или ће направам нови..😀.
†*******************************
Ice cream cubes.
Thisis desert my combination,I like mix various tastes.I smoked a dough cake dish and aded to the middle of the ice cream.I got a tasty summer dessert.

Ingredients:
-2bags of ice cream powder
-1cream foam
-100g.juice with pineapple
-200g.milk
-1cup currant with cake rest
-and dought with cake
-coats with dark chokolate for decoration.
Preparation:
In the bowl add two bag ice cream and juice,mix well.

Later add half of milk readi mix good.
In special container add cream foam and milk mix well.

When the mixture is concentrated.Combine ingredients.
In container for freezing add half ice cream,and put dough in middle a little currant. Mix little gough,and cover with the reset of the ice cream mixture.
Sprinkle with chocolate crumbs.
Put ice cream in freezing weel and serve as a summer desert.Serve to the cubes in a plate or desert in cup.
Sweet and fres desert,I love it and I have good recipe for you.
Nice summer days for all visit of my site..!😃

петак, 11. август 2017.

Cake with domestic ingredients of chocolate and walnut.


My homemade cake recipe.Nice and very tasty cake.

Cake with domestic ingredients of chocolate and walnut.

Components:

For 3 bark:

15 whites
24 tsp sugar
15 tablespoons of ground nuts
9 tablespoon flour
Sea walnut in the bark
For cream:

1 liter of milk
15 yolks
10 tbsp sugar
9 tin bass
250 gr of sugar powder
250 gr of margarine I add margarine
250 gr of ground walnuts
A little milk to pop up nuts
200 gr of chocolate
2kesice cream foam
200 ml of milk or acid water for cream creams

Preparation:

Make 3 sheets of 5 white whites, 10 tassels of sugar, 5 tassels of walnuts and 3 tin flour. Mix the and walnuts and mix with lightly diced eggs in the smoothed whites. Bake at 180 degrees for about 25 minutes every bark. When baked, cover them with a cloth while storing cream.

Cream: Mix 7 yolks with 10 tablespoons of sugar and 10 tablespoons of flour and cook cream in 1 l of milk. Pour 8 yolks with 250 g of sugar. Especially moisten 250g of margarine, then mix with wrinkled zinc and all equate with chopped cream. 1/3 fill and extract 250g of walnuts with milk (you need a bit of milk to be caught). Add 200 g of dissolved chocolate to the remaining 2/3 of the fillet on a low heat.
Moisten 2 slag with milk or sour water and fill: bark, slag, black fill, bark, slag, white fill, bark, slag, black fill. Put the slag on the edges. I put a black dish because it has the most. After a recipe with a cake made up.

Istaknuti recept.

Opera torta so orevi recept.//Opera cake with walnuts recipe

Potrebni sostojki za 2 kore : Ovaa kolichina e za eden pandispan,a treba dva puta da se povtori. 4 jajca 10 lazici supeni secer 100g sit...

Читаоци

Архива чланака